Aviteq
Verkoop binnendienst

Verkoop buitendienst

Bedrijfsgegevens

Downloads

AViTEQ weblog

Triltechniek nieuws

Leverings- voorwaarden


Triltafels

Triltafels worden wereldwijd toegepast over de gehele breedte van de industrie; chemische, levensmiddelen, recycling, grondstoffen, farmacie en andere.

Triltafels worden het meest gebruikt om producten te verdichten, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat bv. zand uit een gietmal getrild wordt.

Triltafels zijn er in verschillende uitvoeringen; de aandrijving met onbalansmotoren (meest toegepast) of met een magneetvibrator.

De afmetingen en het product zijn mede bepalend wat voor aandrijving er toegepast wordt.

Een product met een geringe wrijving heeft een kleinere slag (amplitude) nodig, dan een product met een hoge wrijving. Bij fijne poeders heeft de uittredende lucht meer weerstand dan bij producten met grotere afmetingen.

Vanwege de vele invloedsfactoren kan de verdichting het beste weergegeven worden aan de hand van een voorbeeld; vele producten laten zich in minuten 5% verdichten en andere in enige seconden 35%. Bijvoorbeeld melkpoeder wordt in 15 seconden 36% verdicht, zou u nog 5 seconden extra trillen dan wordt de verdichting 37%, dus 1% hoger.

Bij de kleinere trechters wordt meestal een trilfrequentie toegepast van 100hz (6000 / min) en bij grotere bunkers / silo’s 50 Hz (3000 / min).

Triltafels worden gescheiden van de ondersteuningsconstructies, frames, ed door rubber buffers of drukveren.

We move you forward...
in de handling van stort- en bulkgoed van...

500 gram/uur tot 2000 ton/uur.