Aviteq
Verkoop binnendienst

Verkoop buitendienst

Bedrijfsgegevens

Downloads

Andere talen

AViTEQ weblog

Triltechniek nieuws

Leverings- voorwaarden


Trilkommen / trilvullers

AViTEQ - trilkommen worden toegepast voor het ordenen, verenkelen en transporteren van een grote variatie aan producten.
Waar onderdelen stuk voor stuk in een bepaalde oriëntatie en een bepaalde tijd moeten worden toegevoerd aan een magazijn, machine of montageinrichting. AViTEQ produceert onderdelentransporteurs en aandrijvingen al meer dan 50 jaar en is trendbepalend in Europa.

Trilkom TF met KF lineair triltransporteur AViTEQ

Voordelen van AViTEQ - onderdelentransporteurs:

- Hoge capaciteit bij compacte afmetingen.
- Bedrijfszeker in continubedrijf.   
- Afgestemd twee - massa - trilsysteem.   
- Geen beïnvloeding van het trilgedrag door het gewicht van de zich in de kom
  bevindende onderdelen.
- Aandrijving onderhoudsvrij.
- Conformiteit met alle EG-richtlijnen, die op de aandrijvingen van toepassing zijn.
- Ook leverbaar voor ruimten met explosiegevaar (Ex), voor 60-Hz-netten en    
  afwijkende netspanningen.
- Trilmagneet aandrijvingen zijn ook los verkrijgbaar met besturing voor eigenbouw

Opbouw en werking:

Onderdelentransporteurs zijn twee - massa - trilsystemen die nabij het resonantiepunt zijn afgestemd.
De aandrijving bevat de elementen voor het opwekken van de trilling, zijnde de elektromagneet en bladveerpakketten. De positie van de bladveren bepaalt de transportrichting. Onderdelentransporteurs, die met de klok mee transporteren, worden gekenmerkt met een "R" (rechtsom). Onderdelentransporteurs, die tegen de klok in transporteren, worden gekenmerkt met een "L" (linksom).

Bij bestelling moet de transportrichting beslist worden opgegeven. Voor het verenkelen of richten van onderdelen dienen in de trilkom speciale richtmiddelen (chicanes) te worden ingebouwd. Optimale dimensionering, afstemming van het trilsysteem zorgen voor een gelijkmatig transport, onafhankelijk van de trilkomvulling. De ondereerdelentransporteur staat op rubber buffers, hierdoor worden nauwelijks trillingen op de omgeving overgebracht.

Trilkom TF voor metalen hulsen AViTEQ


Keuze van trilkom en aandrijving:

De normale vorm van de trilkommen is cilindrisch. In bepaalde gevallen kan ook een kegel- of trapvormige trilkom worden gekozen. Een dergelijke trilkom wordt toegepast, als onderdelen de neiging hebben tussen twee spiraalbanen klem te gaan zitten. De keuze van de trilkomdiameter hangt af van de grootte van de te transporteren onderdelen.

Als regel geldt, dat de grootste maat van de onderdelen niet meer mag zijn dan ca. 1/6 van de bodemdiameter. Hiermee ligt dan ook praktisch de aandrijving vast. Het uitwisselen van trilkommen met gelijke diameters, maar verschillend van gewicht is eenvoudig uit te voeren. De compensatiegewichten moeten hiertoe volgens
bedrijfshandleiding worden aangepast.

Als materiaal voor de trilkommen wordt roestvaststaal (RVS) (1.4301; 1.4404) toegepast. Trilkommen met 100 mm diameter worden uit polyamide of aluminium vervaardigd. Afhankelijk van de eisen kunnen de trilkommen met verschillende materialen worden bekleed, zoals bijvoorbeeld polyuretaan, teflon of transporterend borstelmateriaal.

Oriënteren van onderdelen door het inbouwen van chicanes (richtmiddelen):

Onderdelen die zich in de omloop van de trilkom omhoog bewegen, zijn in het begin ongeordend. Ze moeten echter per stuk en vooral met een specifieke oriëntatie uit de uitloop komen. Dit wordt gerealiseerd door het inbouwen van speciale elementen, chicanes genaamd. Die zorgen ervoor, dat onjuist liggende onderdelen terugvallen in de kom,
of een andere positie aannemen. Voorwaarde is wel, dat de vorm en de ligging van het zwaartepunt van de onderdelen geschikt zijn voor dergelijke richtmethoden. In de meeste gevallen is dit zo, maar toch kan beter bij het construeren van de onderdelen rekening word gehouden met het richten. Vaak kan daardoor worden vermeden, dat later gecompliceerde en dure chicanes moeten worden ingebouwd.

Onderdelen die zich met eenvoudige chicanes laten richten, kunnen in trilkommen zonder bekleding met snelheden tot ca. 15 cm/s worden getransporteerd. Bij gecompliceerde richtmiddelen daarentegen ligt de bruikbare transportsnelheid aanzienlijk lager. De optimale snelheid kan traploos worden ingesteld. De bereikbare uitvoerhoeveelheid is niet alleen van de transportsnelheid afhankelijk. Ook de grootte en het aandeel van de onderdelen dat al met de juiste oriëntering op de spiraalbaan aankomt, of zich laat oriënteren, spelen een rol.

Om voor een automatische bewerkingsgang altijd voldoende onderdelen beschikbaar te hebben, wordt de onderdelentransporteur op een iets hogere uitvoerhoeveelheid ingesteld. Het overschot valt door aangebrachte elementen meestal in de trilkom terug. Als dat vanwege de vorm van de onderdelen of de chicanes niet mogelijk is,
dan moet de onderdelentransporteur af en toe worden uitgeschakeld. De overloopcontrole zorgt hier automatisch voor.

Toebehoren:

Een vloerstatief en een geluiddempende kap zijn voor een onderdelentransporteur veel gevraagde toebehoren. Voor alle aandrijvingen is een bijpassend VIBTRONIC-S regelapparaat nodig. Hiermee kan de trilbreedte (dubbele amplitude) en daarmee de opbrengst traploos van nagenoeg 0 tot 100% worden ingesteld. Bij de kastuitvoering is de instelknop en een aan/uitschakelaar aan de voorzijde in gebouwd, bij de inbouw uitvoering wordt een potentiometer los meegeleverd.

Indien de kleine triltransportapparaten worden toegepast in ruimten met explosiegevaar, gelden er speciale voorschriften voor het regelapparaat met varistoreenheid en motorbeveiliging schakelaar. Zoals in Duitsland door het PTB (Physikalisch-Technische Bundesanstalt ) zijn vastgelegd. Hierbij moet of het complete aansluit- en regelapparaat in de veilige ruimte zijn ondergebracht, of het moet in een drukvaste behuizing worden geplaatst.
Het is echter ook mogelijk, alleen de regelpotmeter en de aan/uitschakelaar in een drukvaste behuizing te plaatsen en het regelapparaat zelf in de veilige ruimte te installeren.


Trilkom TF met bunker en lineair toevoer voor lasmoeren AViTEQ

Toevoerinrichtingen:

Zij vormen een belangrijke schakel in de geautomatiseerde montage- en toepassingstechniek. De mate waarin de hele installatie kan worden benut, hangt tenslotte af van de betrouwbaarheid van de toevoerinrichting en de losse componenten. Toevoerinrichtingen worden voor elke opgave en elk toe te voeren onderdeel speciaal ontworpen en gebouwd. Door het toepassen van seriematige componenten gebeurt dit efficiënt en betrouwbaar.

Wilt u een op maat gemaakte offerte voor uw opgave dan kunt u vrijblijvend het Nederlandstalige aanvraagfornmulier bij ons opvragen of gezamelijk met ons invullen (telefonisch of tijdens een bezoek bij u).We move you forward...
in de handling van stort- en bulkgoed van...

500 gram/uur tot 2000 ton/uur.